Veelgestelde vragen
-
Hoe kom ik aan een medicijnoverzicht?
Dit kunt u bij uw apotheek aanvragen. Zij hebben het overzicht van uw bestelde medicatie.
-
Waar kan ik een reisadvies en reizigersvaccinaties krijgen?
Reisadvies en reizigersvaccinaties kunt u via de GGD verkrijgen.
Wij geven geen verklaringen af. Ook niet voor reizen (naar het buitenland), werkgevers of scholen. Het afgeven van verklaringen wordt afgeraden door de KNMG.
-
Kan ik ivm ziekte een doktersverklaring krijgen van mijn huisarts?
Nee. Op advies van het KNMG geven wij geen medische verklaring van deze strekking af. Dit advies van de KNMG kunt u zo nodig schriftelijk op de praktijk afhalen.
-
Kan ik zelf bepalen door welke arts ik word geholpen?
Er zijn 2 huisartsen werkzaam in onze praktijk.
Mevrouw C. Tibosch en de heer J. Moorlag. U ziet onder ‘Wie zijn wij’ –> ‘Huisartsen’ wanneer zij aanwezig zijn.
Indien u een voorkeur heeft voor een van de artsen, kunt u dit melden bij het maken van een afspraak met de assistente of kiest u deze arts in de webagenda. Houd u er alstublieft wel rekening mee dat u in dat geval soms wat langer moet wachten op een afspraak.
-
Hoe is de waarneming 's avonds, 's nachts, 's weekends en op feestdagen geregeld?
Waarneming geschiedt door de Spoedpost Noordwest / Huisartsenpost Leidsche Rijn in het Antoniusziekenhuis: ’s avonds, ’s nachts, ’s weekends en op feestdagen: 088-1309620. Voor meer informatie zie ‘openingstijden’.
-
Kan ik voor een rijbewijskeuring bij mijn eigen huisarts terecht?
Wij doen geen rijbewijskeuringen. Dit geldt ook voor onze patiënten, aangezien uw rijgeschiktheid bepaald dient te worden door een onafhankelijk arts.
Wij geven geen verklaringen af. Het afgeven van verklaringen wordt afgeraden door de KNMG.
-
Welke kosten vallen onder het eigen risico en welke niet?
Huisartsenzorg valt onder de basiszorg en wordt niet verrekend met uw eigen risico. Dat betekent dat u niet hoeft te betalen voor een bezoek aan of van uw huisarts, praktijkassistente en -ondersteuner. Ook niet voor bepaalde onderzoeken die op de praktijk worden gedaan, zoals een bloeddrukmeting of spirometrie.
Als uw huisarts onderzoeken aanvraagt, zoals bloedonderzoek (ook CRP-metingen op de praktijk), een kweek afneemt of een röntgenfoto aanvraagt, dan worden de kosten eerst verrekend met uw eigen risico. Ook medicijnen die uw arts voorschrijft vallen onder uw eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen, zoals bijvoorbeeld maagtabletten of vitaminepreparaten, helemaal niet meer vergoed worden. Die moet u zelf betalen, ook als uw eigen risico al is opgemaakt. Informeer daarom bij twijfel altijd eerst bij uw zorgverzekeraar.
Voor alle actuele tarieven van het laboratorium van Saltro: www.saltro.nl
Ook verwijzingen naar een specialist of andere zorgverlener (bijvoorbeeld de fysiotherapeut) komen eerst ten laste van uw eigen risico. Zorgverzekeraars maken elk hun eigen afspraken met ziekenhuizen. Soms zijn bepaalde behandelingen niet bij het ziekenhuis van uw keuze ingekocht. Of worden sommige kosten alleen vergoed indien u een bepaalde aanvullende verzekering heeft afgesloten. Hoe dat in uw geval precies is geregeld, is geheel afhankelijk van uw zorgverzekering. Informeer daarom altijd eerst bij uw zorgverzekeraar of kijk uw polisvoorwaarden goed na.
De meeste ziekenhuizen hebben een speciale afdeling waar u kunt informeren naar kosten van een bepaalde behandeling. Deze tarieven zijn over het algemeen ook terug te vinden op de website van het ziekenhuis.